Maandag 12 november 2018 – In samenwerking met de bewonersorganisatie Blijdorp portretteerden leerlingen uit groep 7 van COS de Wereld vandaag een aantal ouderen uit Rotterdam Noord. De kinderen gingen aan de slag voor het Nationaal Ouderenfonds en de Riki Stichtingom zo jong en oud op een creatieve en ongedwongen manier te verbinden.

De leerlingen leerden tijdens deze activiteit bewust, geconcentreerd en kritisch te kijken. Zowel de ouderen als de leerlingen ervoeren het als een leuke activiteit. Er waren duidelijk herkenbare kenmerken van bepaalde ouderen te zien op de portretten zoals expressie, brillen etc. ‘Ze zaten zo geconcentreerd te werken!’ en ‘Wat hebben ze hun best gedaan!’ waren reacties die we kregen. ‘Van pure fantasie tot zeer gedetailleerde gezichten, fantastisch!’.

Een leuke bijkomstigheid is dat wij als school, indien we het mooiste portret van een oudere hebben gemaakt, kans maken op een schoolreis voor onze hele klas samen met de ouderen die we hebben geportretteerd. Een vakkundige jury beoordeelt de portretten en zet de winnende school in het zonnetje. In januari 2019 horen we hier meer over! Spannend!

Comments are closed.