De kunstweken op COS de Wereld – van maandag 13 mei tot dinsdag 28 mei

De kunstweken zijn inmiddels een aantal weken bezig. Dinsdag 28 mei is de expositie, speurtocht & quiz en de veiling.
Tussen 13:00 – 13:30 uur is de ontvangst voor ouders, waarna het programma samen met de kinderen van start gaat.

Iedereen is welkom om 14:45 / 15:00 uur in het speellokaal voor de veiling! 

Een prachtig kunstwerk – Einddoel van De Kunstweken is alle kinderen op eigen niveau een echt kunstwerk te laten maken. Eén werk dat hen zelf verrast, voldoening geeft en trots oproept.

Een eigen museum – Echt uniek aan dit project is dat alle kunstenaars allemaal ook een persoonlijk museum op internet krijgen zodat IEDEREEN hun creatie kan zien! Met een paar muisklikken nodigen de kinderen (en hun ouders) zelf de gasten uit voor deze beveiligde digitale galerie.

Met eigen museum shop! – Voor de echte liefhebbers ontbreekt uiteraard de museumwinkel niet. Hier is de eigen kinderkunst vereeuwigd op allerlei leuke aandenkens te bestellen, zoals een mok, placemats, stickers en wenskaarten. Alle kinderen die hun museum geopend hebben, ontvangen gratis een reproductie van hun werkstuk gedrukt op een wenskaart!

Per twee klassen speelt één kunstenaar de hoofdrol. De leerlingen verdiepen zich in betreffende artiest en worden vervolgens uitgedaagd zelf aan de gang te gaan. Zo krijgen de opdrachten betekenis en kunnen de kinderen hun eigen verbeeldingskracht aanspreken.

De door de kinderen gemaakte tekeningen zijn inmiddels opgestuurd en binnenkort zullen hun privé musea geopend worden en verschijnt hun kunstwerkje automatisch ook in de Klassengalerie op de site van de klas. Ouders ontvangen hier bericht over.

In de hal zal een XXL Kunstweken-poster komen, waar de creaties van alle leerlingen samen te zien zijn!

Comments are closed.