Ontmoeting

Ontmoeting

Liefdevol

Liefdevol

Duidelijk

Duidelijk

Opbrengstgericht

Opbrengstgericht

Speelplezier

Speelplezier

Wij vinden het belangrijk dat er naast de cognitieve vakken ruimte is voor het ontwikkelen van andere vaardigheden. Elke groep krijgt daarom eenmaal in de week handvaardigheid van onze vakleerkracht juffrouw de Bruijn. Zij leert onze leerlingen te werken met allerlei materialen  o.a. papier-maché, wol, stof, hout, klei etc. De creativiteit van onze leerlingen wordt daardoor verder ontwikkeld.

 

Techniekonderwijs

Techniek is overal om ons heen. Het heeft een grote invloed op ons leven. Als school onderkennen wij de behoefte van kinderen om zelf te leren, het besef dat je vaardig en kundig kunt zijn op verschillende terreinen. We stimuleren die behoefte door uitdagend onderwijs te bieden, waarbij kinderen zelf ontdekken en onderzoeken. Op school  gebruiken we de methode “Naut”, het techniekonderwijs is in deze methode geïntegreerd. Daarnaast hebben we de beschikking over een grote hoeveelheid technische materialen. We hebben een uitgebreide techniekset aan mogen schaffen, waarmee we onder andere met technisch Lego, magneetdozen, Knex, elektriciteit enz. aan de slag kunnen. Elke groep maakt dit jaar voor het eerst kennis met deze technieklessen. Juf Melanie Rozenveld verzorgt de lessen op vrijdagmiddag.

Kinderen leren veel door te experimenteren. Onderzoekend Leren speelt in op hun natuurlijke neiging om op verkenning te gaan en uit te zoeken hoe de wereld in elkaar zit: waarom drijft een stuk hout? Is frisdrank slecht voor je tanden? Hoe werkt een heftruck? Bij Ontwerpend Leren ligt de nadruk op het bedenken van een oplossing of product. Kun je van zeewater drinkwater maken? Hoe vouw je een vliegtuig dat zo lang mogelijk blijft zweven? Als kinderen zich over dit soort vragen buigen, steken ze veel op. Niet alleen over het onderwerp, ze leren ook samenwerken, zelfstandig en kritisch nadenken, creatieve oplossingen verzinnen en presenteren.