De Kunstweken afgelopen – Ieder kind was even ècht een kunstenaar

Kunstweken 2019

Ons Kunstweken-project zit er helaas alweer een tijdje op. De afgelopen weken hebben de kinderen veel geleerd over kunst en hard gewerkt aan een eigen kunstwerk, geïnspireerd door het werk van een bijzondere kunstenaar.

De groepen 1 en 2 gingen aan de slag met de kleuren van Mondriaan, 3 en 4  sprongen uit de band met Warhol, 5 en 6 raakten in de ban van Van Gogh en 7 werkte in de vernieuwende stijl van Picasso.

Alle leerlingen kregen hun eigen museum en mochten iedereen uitnodigen te komen genieten van wat zij hadden gemaakt. Een enorme poster toonde de werkjes van alle groepen en ook online was in de Schoolgalerie te zien hoe geweldig iedereen zich had ingezet.

Tijdens De Kunstweken is ieder kind echt een kunstenaar. Alle leerlingen maakten één speciaal werkstuk, één werk dat hun normale pogingen overschrijdt, dat trots oproept en dus gezien mag worden. We hebben geleerd dat het niet gaat over mooi of lelijk; want wat je tekent of schildert is altijd goed omdat het iets van jezelf is en je er je best op hebt gedaan.

Team en kinderen vonden het heel leuk mee te doen aan het Kunstweken-project en we zijn blij met de vele enthousiaste reacties. We bedanken de hulpouders, het team en voornamelijk onze creatieve juf de Bruijn zonder wie dit project niet mogelijk was geweest. Wie weet tot volgend jaar….

Comments are closed.