Donderdag 20 december – Onze school neemt deel aan het cultuurtraject van Rotterdam. Er worden regelmatig activiteiten aangeboden aan de leerlingen waarbij u kunt denken aan onder andere dans, literatuur, muziek, voorstellingen of beeldende kunst. Er worden projecten gekozen waarbij de groepen bijvoorbeeld een workshop volgen of naar een voorstelling kijken. Dit gebeurt in bijvoorbeeld musea of theaters, maar ook op school.

De leerlingen van groep 5/6 hebben donderdag 13 december een workshop op school gevolgd en daarop volgend gingen ze donderdag 20 december naar een voorstelling bij het Hofplein Theater. De theatrale dansvoorstelling, “Club Carrousel”, had als thema problemen oplossen en samenzijn. De kinderen keken naar dans, een taal die ze begrijpen zonder dat woorden nodig zijn. Dans roept gevoelens, situaties en beelden op. De kinderen gaan mee in de fantasiewereld op het toneel. Ze vonden het geweldig!

De leerlingen zijn in contact gekomen met verschillende muziekstijlen en manieren van dansen. Ze leerden dat je door met elkaar te dansen, nader tot elkaar komt. Ze werden bewuster van hun houding en expressie hoe je contact maakt met de ander. Dansen kan je een vrij gevoel geven!

Kijk op onze Facebookpagina voor meer foto’s en impressies.

Comments are closed.